Der er mange udfordringer at se til, når man er studerende. På nogle måder er livet som studerende selvfølgeligt ?nemmere?, end livet som voksen, hvor man må brødføde sig selv igennem hårdt arbejde. Men man kommer ikke udenom, at de studerende også har deres egne udfordringer. Det er eksempelvis ikke let at leve på SU, heller ikke selvom studieboliger typisk er billigere end almindelige lejligheder. SU-satsen er faktisk under den danske fattigdoms-grænse, så studerende uden arbejde ville i princippet tælle med som ?fattige? i de danske statistikker, hvis man ikke havde besluttet sig for at lade være med at tælle dem med.
Det har selvfølgeligt resulteret i, at de studerende er kommet på alle mulige smarte måder, hvorpå de kan spare penge. For nogle er det en absolut nødvendighed, for at få det hele til at hænge sammen, mens det for andre bare er en sjov udfordring, der kan give dem nogle ekstra penge at gå i byen for. Det er under alle omstændigheder altid interessant at se, hvad de studerende gør, for at få SU?en til at strække sig til hele måneden.
En af de helt store ting, der er begyndt at sprede sig blandt studerende i København lige nu, er at gro sin egen mad. De to største udgiftsposter for en studerende er typisk husleje og mad. Når først man er flyttet ind i en lejlighed, så er det svært at gøre særligt meget ved hvad man betaler i husleje. Udgifterne til ens mad er derimod noget mere variable, og det er da også her, at mange studerende finder kreative måder at spare penge på.
Det er ikke nogen hemmelighed, at havregrød og pasta er billig føde, og det er da også kendt som værende studie-kost. Det er dog ikke særligt sundt udelukkende at leve af den slags i længden. Problemet er imidlertid, at sund mad har en tendens til at koste rimeligt mange penge. Hvis de studerende gerne vil spise sund og nærende kost, uden at sprænge budgettet, så er de altså nødt til at komme på kreative løsninger. Det er så også præcis hvad de har gjort!
I en storby har man typisk ikke plads til egen have, og da slet ikke som studerende. Men ved at gro spiselige planter i altankasser formår de studerende alligevel at gro deres egen mad. Mange studieboliger har en balkon eller en altan, og her er der typisk plads til at hænge en altankasse eller to. Mange grøntsager og urter man køber frisk i supermarkedet kan let plantes, og dermed er man hurtigt i gang med, at have sin egen lille have. Den hjemmegroede mad er praktisk talt gratis, og er langt sundere end pasta med ketchup. Det er altså en kreativ løsning der gør det muligt at spise god og sund mad på et ellers begrænset SU-budget.