Sprød Trøffelpizza med Champignon

Ingredienser til pizzadejen:

- 350 g hvedemel

- 1 tsk tørgær

- 1 tsk sukker

- 1 tsk salt

- 250 ml lunken vand

- 2 spsk olivenolie


Ingredienser til toppings:

- 200 g blandet vilde svampe (f.eks. trøffelsvampe, Karl Johan, shitake)

- 2 fed hvidløg, hakket

- Frisk timian, hakket

- Salt og peber efter smag

- Trøffelolie til at dryppe over pizzaen

- 150 g mozzarellaost, revet

- 50 g parmesanost, revet


Instruktioner:


1. I en stor skål skal du blande hvedemel, tørgær, sukker og salt sammen.


2. Lav en fordybning i midten af melblandingen og hæld det lunkne vand og olivenolie i fordybningen.


3. Bland forsigtigt ingredienserne sammen, indtil dejen begynder at tage form.


4. Ælt dejen på et meldrysset bord i cirka 5-7 minutter, indtil den er glat og elastisk.


5. Form dejen til en kugle og placer den i en let oliet skål. Dæk skålen med et rent viskestykke eller plastfolie og lad dejen hæve i cirka 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.


6. Imens dejen hæver, forvarm ovnen til den højeste temperatur, den kan nå, og sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen for at varme op.


7. I mellemtiden skal du rense og skære svampene i skiver eller mindre stykker.


8. I en stegepande opvarmes lidt olivenolie over medium varme. Tilsæt hvidløg og svampe og steg dem i et par minutter, indtil de er blevet bløde og gyldenbrune. Krydr med hakket frisk timian, salt og peber efter smag. Tag panden af varmen og lad svampene køle af.


9. Når dejen har hævet, skal du tage den ud af skålen og placere den på et meldrysset bord. Rul dejen ud til den ønskede størrelse og tykkelse.


10. Placer den udrullede pizzadej på det forvarmede bagestens- eller bagepladen i ovnen.


11. Bag dejen i ca. 5 minutter, indtil den er let gylden.


12. Fjern pizzadejen fra ovnen, og fordel de stegte svampe jævnt over pizzaen.


13. Dryp trøffelolie over pizzaen.


14. Drys mozzarellaost og revet parmesanost over svampene.


15. Placer pizzaen forsigtigt tilbage i ovnen og bag i yderligere 8-10 minutter, indtil osten er smeltet og boblende, og pizza