Ingredienser
150 g 3-farvet fusilli pasta (skruer)
120 g chorizo
4 tomat confites (8 halve – se opskrift)
5 blade bredbladet persille
5 blade basilikum
2 spsk. usaltede pastacienødder
salt, peber
olivenolie
Tomat confites:
6 modne tomater
1 tsk. sukker
salt, peber
tørrede krydderurter
olivenolie
Fremgangsmåde
Kog fusilli al dente. Afdryp og kom det i iskoldt vand. Hak chorizo og tomaterne (efter de er lavet efter opskriften). Skyl, dup, tør og hak krydderurterne. Drys med friskkværnet peber. Vend det rundt. Smag til med salt, peber og olivenolie hvis det behøves. Lad den helst trække lidt inden den serveres. Server kold eller lun. Drys med pastacienødder inden den serveres.
Tomat confites:
Forvarm ovnen til 100 grader. Halver tomaterne. Fjern saft og kerner. Læg tomaterne med skærefladen opad. Drys med sukker og krydr med salt, peber og krydderurter. Dryp med lidt olivenolie. Bages i 2-3 timer indtil ønsket konsistens.
Bruges varme eller kolde i pasta, salater og sandwich.