6 pers.
Ingredienser
3 store auberginer
groft salt
olie
375 g penne
2½ dl tomatpasta sauce
2 spsk. koncentreret tomatsaft
100 g frisk mozzarella i små tern
40 g frisk revet parmesanost
1 spsk. finthakket frisk basilikum
2 letpiskede æg
1 spsk. rasp
Fremgangsmåde
Smør en dyb rund bageform med lidt olie.
Skær aubergine i skiver på 3 mm og læg dem i et dørslag. Drys dem med groft salt og lad dem stå ½ time. Skyl derefter auberginerne under koldt vand, lad dem dryppe godt af og læg dem på køkkenrulle. Spray aubergineskiverne med olie og grill dem, til de er brune på begge sider og er møre.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kog pastaen al dente i rigeligt med saltet vand. Hæld den i en sigte og lad den dryppe af.
Bland pasta med sauce, tomatsaft, mozzarella, parmesan, basilikum og æg i en stor skål.
Læg en stor skive aubergine midt i den forberedte bageform, gem ca. 10 skiver auberginer til pynt. Anbring resten af aubergineskiverne rundt om midten, så de dækker formens bund og sider. Hæld pasten ned i formen og arranger de sidste aubergineskiver øverst, drys med rasp.
Bag formen uden tildækning i ovnen i ca. 30 minutter eller til den er fast. Lad den stå i 10 minutter inden servering.