Merian

Beskrivelse:

Merian er en af de mest kendte krydderurter og er et “must” i pizza og pastaretter. Den er giver også en god smag i supper og fjerkræretter.

Prøv at bruge merian i dejen når du bager brød eller hak den fint og brug den i frikadellefars. Kog den sammen med kartofler eller bønner.

Dyrkning:

Merian eller havemerian er en halvbusk og bliver 30-50 cm. høj. Den blomstre med små hvide eller røde blomster. Planten er meget aromatisk. Sydpå er den flerårig, men oppe hos os nordpå regnes den for etårig, da den ikke tåler frost.

Merian frøene sås i potter i april måned i en sandblandet velmuldet jord, frøene drysses oven på jorden og sand drysses let over frøene. Når frøene spirer efter 8 dage , sættes de over i lidt større potter for senere at prikles ud på voksestedet. Vent til midt i Maj måned, så er frosten væk.

Merian foretrækker en løs næringsrig jord og fuld sol. Afstanden mellem planterne bør være 20 cm.

Merian skal kun vandes hvis det bliver meget tørt. Merian er god at plante i krukker eller plantekummer. Den er også flot i hængepotter, da den har tendens til at vokse ned ad.