Selvom Danmark er et lille land, så har vi utroligt mange forskellige små restauranter. Der er selvføleligt flest i hovedstaden, men der er vi til gengæld også ved at drukne i dem. Men hele landet er sultne på unikke oplevelser, og derfor er trends som streetfood og madfestivaler der også noget, der langsomt men sikkert er ved at slå igennem over hele landet. Hvis man er en hårdtarbejdende håndværker fra Hobro, der har brugt hele dagen på at knokle med rockwool, så er man godt sulten bagefter ? og hvorfor skulle man så nøjes med en pizza eller noget fra grillen? Bare fordi appetitten er stor, betyder det ikke, at man ikke kan sætte pris på god mad og nye oplevelser.
Danskerne er et af de folkefærd i verden, der rejser mest. Vi er sultne på oplevelser, og man får ikke rigtigt flere oplevelser ind i systemet, end når man rejser et helt nyt sted hen. Pludseligt er alle sanseindtryk anderledes end dem vi kender. Vi dufter nye og spændende lugte, folk og ting ser anderledes ud, maden er noget helt specielt og så videre. Men vi kan selvfølgeligt ikke rejse hen til nye steder hele tiden, og det er nok derfor, at unikke spisesteder vinder frem som de gør. En restaurant kan nemlig skabe en oplevelse for alle sanserne, på en måde der kan konkurrere bare nogenlunde med en rejse til udlandet.
Spisesteder i Danmark fokuserer ikke længere bare på at servere mad der smager godt. I dag sælger de nemlig mere end det: de sælger en helhedsoplevelse. Et eventyr for dine sanser. Maden er selvfølgeligt stadig god ? faktisk bliver den nok kun endnu bedre af, at den nydes i et miljø der er designet omkring den.
Så de unikke restauranter er noget folk opsøger for at få deres særlige oplevelse. Det betyder selvfølgeligt at der er et marked for dem. Men de er faktisk ikke nær toppen over den mest populære mad i Danmark. Når vi danskere spiser ude, så søger vi typisk hen til en Franchise restaurant. Altså et sted som Jensens Bøfhus eller Subway som kan findes overalt i verden, og hvor man har hørt navnet og set logoet mange gange.
Det er nemlig ikke altid at vi kan overskue en unik oplevelse. Det er rart at opleve noget nyt og spændende, men de er også mentalt hårdt. Hvis vi har haft en hård uge på arbejdet, og ikke orker at lave mad fredag aften, så lyder en tur på en Franchise restaurant som det bedste bud. Måske vi så smutter et mere spændende sted hen om lørdagen, når vi lige har haft mulighed for at sove længe og komme lidt ovenpå igen. Som det ser ud lige nu i Danmark, så er der ikke bare plads til, men også behov for, både Franchise restauranter og spisesteder der tilbyder unikke og særlige oplevelser.