Ingredienser
- 1 kg bøfkød i tynde strimler (fx okseklump)
- 1 spsk. maizena
- ¼ tsk. bagepulver
- salt
- 2 spsk. olie
- 1 grøn peber i tynde strimler
- 12 champignon i tynde skiver
- 3 tynde skiver ingefærrod
- 1 mellemstort løg i tynde skiver
- 1 fed hvidløg, presset
Marinade:
- 1 dl vand
- 1 tsk. soya
- ½ tsk. risvin
- ½ tsk. ingefærsaft
- Sauce:
- 1 spsk. koldt vand
- 1 tsk. maizena
- 1 spsk. østerssauce
- ½ tsk. soya
- ½ tsk. hønsebouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. olie
- 1 tsk. risvin
- 1 liter olie til stegning
Fremgangsmåde
Maizena og krydderier blandes og kødstrimlerne vendes i blandingen. Tilsæt vand, soya, risvin og ingefærsaft. Pres kødet ned i marinaden, indtil al væden er opsuget. Derefter tilsættes olien, og der presses atter, til kødet har opsuget at olien. Lad det stå og trække en time. Bland ingredienserne til saucen (undtagen risvin) og lad også dette stå og trække en time. Eventuel overskydende marinade hældes fra kødet, som steges i 1 liter varm olie i 15 sekunder. Rør hele tiden, så kødstykkerne ikke klæber til hinanden. Tag kødet op med en hulske, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
2 spsk. olie varmes i en wok eller stegepande. Tilsæt peberstrimlerne, der sauteres i 15 sekunder, derefter tilsættes champignon, ingefærrod, løg og hvidløg. Sauceblandingen hældes ved, og retten bringes i kog. Derefter tilsættes kødstrimlerne, som varmes igennem ca. 1 minut. Tag retten af ilden, hæld 1 tsk. risvin i og rør om. Server straks.
Velbekomme.
Presenteret i samarbejde med kurser fra Inspari.dk