Ingredienser
- 150 røde linser
- 400 g magert lammekød
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1/2 tsk. gurkemeje
- 1 spsk. Garam Masala
- 2 grønne chili
- 1 tsk. spidskommen
- 1 frisk moden mango
- 1 spsk. mango chutney
- 2 spsk. frisk koriander
- olie
- citronsaft
- Mynte yoghurt
- 2 dl økologisk sødmælksyoghurt
- 2 spsk. frisk mynte
- salt
- peber og sukker
Fremgangsmåde
Indisk lam
Skyl linserne i koldt vand, lad dem dryppe af og sæt dem til side. Skær kødet i tern og brun det i en tykbundet gryde. Tilsæt hakket løg, hvidløg, ingefær i tynde skiver, gurkemeje, masala, finthakket chili, spidskommen og salt. Dæk kødet med 2 dl vand og braiser det i 20-25 min. Væsken skal koges ind til det halve. Tilsæt linser sammen med 4 dl vand, og kog det yderligere i 15-20 min., eller indtil linserne er møre. Skær mangofrugten ud i passende stykker og kom dem i retten sammen med mango chutney. Smag til med citronsaft, sukker, salt og giv retten et hurtig opkog. Tilsæt hakket koriander ved servering.
Mynte yoghurt
Bland yoghurt med salt, peber, sukker og hakket mynte.
Server Naan brød til.
Velbekomme.